Blog
  • Article 1

Sárgadinnyeleves vaníliás mascarpone galuskával

Receptek
A hazai országúti kalandok gyakori eleme az útszéli dinnyeárus. Még benne vagyunk a szezonban, így ha épp nyaralni mentek, vagy már hazafelé tartotok, akkor álljatok meg egy kis sárgadinnyéért. Ha ez megvan, már csak meg kell érkezni és összedobni egy pofonegyszerű levest a felfrissülés jegyében.

Hozzávalók:

sárgadinnye 1db
fehérbor (pl irsai olivér) 2 dl
menta 8-10 levél
szegfűszeg 2 db
csillagánizs 1 db
só, rózsabors

tejszín (min 30 %) 1,5 dl
mascarpone 100g
vaníliarúd ½

1. A fehérbort a szegfűszeggel és a csillagánizzsal forraljátok fel, majd redukáljátok felére. A legvégén dobájátok bele a menta felét is. Ha megvan, helyezzétek egyből jégágyra, hogy minél hamarabb kihűljön.
2. Hámozzátok meg a sárgadinnyét, majd távolítsátok el a magokat és apróbb darabokban dobjátok turmixgépbe. Adjátok hozzá a lehűlt, leszűrt borredukciót és 1 csipet sót.
3. Verjétek habbá a mascarpone és a tejszín keverékét, a fél vaníliarúd kikapart magjával.
4. Tálaljátok a levest egy kis apróra vágott menta és frissen őrölt rózsabors kíséretében, tányéronként egy mascarpone galuskával.


Copyright © 2014 Gastro Cloud Kft.