Blog
  • Article 1

Croque Monsieur

Receptek
A tartalmas, finom reggelik világának egyik királya következik most. Könnyű besamel, gruyere sajt és sonka hármas egysége…azaz a Croque Monsieur. Ezer féleképp készülhet, minden receptben van egy kis csavar. A mienkben az édeskés dijoni mustár a titok. Reggelire fel hát!

Hozzávalók

Kovászos kenyér 4 szelet
Sonka 8 dkg
Liszt 1 csapott e.k
Vaj 5dkg
Tej (min 2,8%) 3dl
Gruyere sajt 8dkg
Magos dijoni mustár 1 t.k
só,frissen őrölt bors, szerecsendió

1. Tegyétek fel a tejet egy szószos lábasba. Sózzátok borsozzátok és reszeljetek bele frissen szerecsendiót ízlés szerint.
2. Amíg a tej felforr, olvasszatok vajat és amikor már szépen serceg, dobjátok hozzá a lisztet és kevergessétek kb 1 percig majd öntsétek fel a forrásban lévő tejjel. A végén adjátok hozzá a dijoni mustárt.
3. A kenyérszeleteket pirítsátok meg mindkét 1-1 oldalukon diónyi vajon egy serpenyőben, hogy magába szívja a vaj lágyságát és hoz még ropogósabb legyen a végeredmény.
4. Állítsátok össze a szendvicseket a következőképp. Pirított oldallal lefelé tegyetek le egy kenyérszeletet, majd rá a sonkát és a reszelt sajtot majd jöhet a következő kenyérszelet pirított oldallal felfelé, és végül vonjátok be a besamellel amelyet szintén szórjatok meg egy kis sajttal.
5. Mehet is 180 fokos sütőbe…kb 6-8 perc alatt szépen megpirul.


Copyright © 2014 Gastro Cloud Kft.