Blog
  • Article 1

Házi Majonéz (alaprecept)

Receptek
Pofon egyszerűen készül, mégis a legtöbben az ipari minőséget választják. Szabaduljatok meg az E sorszámozott káros adalékoktól és szánjatok 10 percet ennek a klasszikus hideg mártásnak az elkészítésére. A hűtőben napokig tárolható biztonsággal és az ízvilág a ti fantáziátokat tükrözheti.

Hozzávalók
egész tojás 1db
tojássárgája 2db
jelleget adó minőségi olaj 350ml
jelleget adó minőségi ecet 1 ½ e.k
jelleget adó minőségi mustár 1 e.k
só, frissen őrölt bors

1. Üssétek le az egész tojást, majd válasszátok szét a másik kettőt és adjátok hozzá a másik két sárgáját.
2. Mehet bele a mustár is az ecettel együtt
3. Keverjétek homogén masszává az alapot és szép lassan, cseppenként adagoljátok hozzá az olajat folyamatos keverés mellett.
4. Füszerezzétek kedvetekre.

Tippek, trükkök, tudnivalók

  • Ha nem cseppenként vagy nagyon lassú csurgatás mellett keverjük az alaphoz az olajatak akkor könnyen összefuthat, zavarossá válhat a majonéz. Ha ez megtörténik, akkor 1 plussz tojássárgáját le kell ütni egy másik keverőtálba egy kis mustárral és az összefutott majonézünket ismét szép lassan hozzákeverni.
  • Elkészítéstől számítva akár 4-5 napig is bátran fogyaszthatjátok, természetesen megfelelő tárolás esetén. (Hűtőben 4-6 C-on)
  • Cukrot rengeteg majonéz tartalmaz. Lehet beletenni, ám ha az édeskés típusú majonézre vágytok, akkor úgy válasszátok meg a jelleget adó olajat, ecetet és mustárt. (pl ; mogyoróolaj, rizsecet, magos dijoni mustár)
  • Bármilyen zöldfűszert adhattok hozzá, bátran akár többfélét is. Ám ha így tesztek, mindig csak annyit keverjetek össze a frissen vagdalt zöldekkel, amennyit rövidúton el is fogyasztotok.
  • Tejszínnel, esetleg tejföllel hígíthatjátok és öntetté formálhatjátok a majonézeteket.

Copyright © 2014 Gastro Cloud Kft.