Blog
  • Article 1

Hajdinás palacsinta kolbásszal

Receptek
A streetfood kifejezés manapság nagyon divatosan hat, hiszen a műfaj soha nem látott teret nyert itthon is. Hihetetlen változó a kínálat a levesbároktól a házi hamburgerkészítőkig. Valahol a kettő között ott van az utcai gyorsétkezések egyik nagy öregje, mai választottunk: a hot-dog.Új köntösbe bújtatjuk nektek mindezt, egy kis francia csavarral breton földről.

Hozzávalók:

A palacsintához:
hajdinaliszt 200g
tej 250ml
búzasör 250ml
tojás 3db
barnított vaj 50g
só 2 nagy csipet

A töltelékhez:
Igény szerinti minőségi sütőkolbász vagy virsli
Vöröshagyma 3db
Csemegeuborka 8-10db
Csípős Dijoni mustrár 1 t.k
Magos Dijoni mustár 2.t.k
Tojássárgája 1db
Oliva olaj 2dl
só, ízlés szerint egy csurranás tejszín


1. Készítsék el a barnított vajat előre, hogy ne forró állapotában tegyétek a tésztába
2. A palacsinta hozzávalóival készítsétek el a tésztát klasszikus módon, tehát a tojással keverjétek csomómentesre a lisztet majd adjátok hozzá a tejet, a barnított vajat és a sót.
3. Hagyjátok minimum fél órát pihenni a tésztát.
4. Készítsétek el a sütőkolbászt vagy a virslit az alapanyag függvényében. Virslinél a főzést ajánlom kolbásznál pedig válasszatok egy sütőbe helyezhető serpenyőt és csepp olajon süssetek pörzsanyagot a kolbászra majd ha igényli tegyétek még a sütőbe.
5. Vágjátok szálaira a vöröshagymát és a kolbász zsírjába vagy olajon pírítsátok kb negyed órán át. Öntsétek le a felesleges zsírt és vágjátok hozzá az uborkát juliennre.
6. A mustárok keverékét a tojás sárgájával keverjétek össze, majd cseppenként keverjétek hozzá az olivaolajat. Ha szépen összeállt a majonéz és kicsit hígabb „öntetet” szeretnétek akkor némi tejszínnel hígíthatjátok.
7. Kenjétek meg a palacsintákat a mustármártással, tegyétek rá a hagymás uborkát és a kolbszt, majd csomagoljátok hot-dog formájúra.


Copyright © 2014 Gastro Cloud Kft.