Blog
  • Article 1

Erdeigyümölcsös túrótorta

Receptek
Képzeljétek el, ahogyan egy erdei séta során ráleltek a „gumicukorrá” érett vad vörös gyümölcsökre és felöltöztetitek a könnyű túrókrémet velük. Csak az omlós alap igényel sütést. Ennyi idő alatt még a lakás sem alakul szaunává, amint pedig kihűlt a torta le is hűthetitek magatokat…kár lenne kihagyni!


Hozzávalók:

A tésztához:
liszt 250g
vaj 100g
tojássárgája 1db
citrom reszelt héja 1/2
porcukor 1 e.k
csipet só 1 csipet


A krémhez:
mascarpone 250g
sovány túró 250g
citrom reszelt héja és leve 1/2
porcukor 80g
málna, szeder, ribizli, áfonya ízlés szerint

Elkészítése:

1. A linzertésztához a lisztet morzsoljátok el a vajjal majd adjátok hozzá a tojássárgáját, a porcukrot és a citromhéjat amivel gyúrjátok egynemű tésztává.
2. Hűtőben pihentessétek minimum fél órát a tésztát.
3. Ezután nyújtsátok ki és egy kivajazott, kilisztezett tortaformába fektessétek bele, úgy, hogy legyen egy szép pereme, ugyanis ez lesz a torta váza.
4. Villával szurkáljátok meg a tészta alját majd 180 fokos sütőbe toljátok be 15 percre.
5. Vegyétek ki a tésztát és hagyjátok rendesen kihűlni
6. A krémhez az összes hozzávalót dobjátok egy keverőtálba majd elektromos habverővel pár pillanat alatt keverjétek ki és már kész is a lágy túrókrém.
7. Ezután már csak annyi a feladat, hogy elkenjétek a krémet a "tésztakosárban" és roskadásig megrakjátok vörös gyümölcsökkel.

 


Copyright © 2014 Gastro Cloud Kft.