Blog
  • Article 1

Grillezett polenta „zöldségraguval”

Receptek
A kerti grillpartik gyakori vesztesei a vegetáriánusok. Bár a zöldségek tárháza szinte kimeríthetetlen, az elkészítési variációk általában igen szegényesek. Adunk hát egy tippet a vendégváróknak, vagy épp vega grillhuszároknak, hogy a faszén füstjén futtatott lágy polentával kedveskedhessenek vendégeiknek vagy önmaguknak.

 

Hozzávalók
Tej (min 2,8%) 9dl
Tejszín (min 30%) 4dl
Kukoricadara 250g
Vaj 100g
Reszelt parmezán 100g
2 ág kakukkfű

Kápia paprika 3db
Sárga kaliforniai paprik 2db
Csiperkegomba 200g
Petrezselyemzöld 1 csokor
Kapribogyó 100g
Hámozott paradicsom 4db
Fokhagyma 1 gerezd
Oliva olaj 5 e.k
Fehérborecet 2 e.k
1 citrom leve, só, bors

1. A tej tejszín keverékét enyhén sózva tegyétek fel nagy lábosban közepes lángon melegedni a két ág kakukkfűvel.
2. A kápia paprikát és a kaliforniait a csiperkegombával süssétek meg grillen vagy épp 200 fokos sütőben. A gombának 10 perc elég a paprikának kicsit több kell. Ha már szép fekete akkor 5 percre takarjuk le fóliával, hogy a héja felpuhuljon, majd húzzuk le azt.
3. Ha már lágyan gyöngyözik a tej tejszín keverék, vegyük ki belőle a kakukkfüvet és lassan keverjük hozzá a darát.
4. Folyamatos kevergetés mellett, lassan főzzétek 30 percig. Könnyen leég , így tényleg nagyon kis lángon csináljátok. Ha kész, keverjétek hozzá az apró kockára vágott vajat és a reszelt parmezánt majd öntsétek formába vagy tepsibe. Jól hűtsétek ki, hogy szelni lehessen.
5. A sült héjatlan paprikát, a forrázott hámozott paradicsomot vágjátok apró kockára a gombával együtt és keverjétek össze kapribogyóval és a petrezselyemzölddel.
6. Keverjétek a zöldségekhez a borecetet az olivaolajat és az apróra vágott fokhagymát és a citrom levét. Egy kis sóval lehet még ízesíteni és persze frissen őrölt borssal.
7. Befejező műveletként faszénen süssétek ki a kedvetekre formázott polentát és tálaljátok a raguval.

 


Copyright © 2014 Gastro Cloud Kft.